VUB superviseert lessenreeks Arabisch voor kinderen

© Saskia Vanderstichele

De Vrije Universiteit Brussel startte, in samenwerking met Scholengroep Brussel, een lessenreeks Arabisch voor kinderen van 6 tot 15 jaar. Die lessen worden ook academisch gesuperviseerd.

In nauwe samenwerking met de VUB ontwikkelde de Scholengroep Brussel een cursus Arabisch. “De kinderen die deelnemen spreken Arabisch, maar kunnen dat niet lezen of schrijven,” legt coördinator Sami Azar uit. “Maar de cursus staat open voor iedereen.”

De VUB ontwikkelde het lesprogramma in samenwerking met experts in Arabische linguïstiek. “Eén van de docenten, een Irakese vluchteling, heeft een doctoraat in Arabische literatuur. Maar ook de andere leerkrachten zijn hooggeschoolde vluchtelingen uit Syrië en Irak,” zegt Azar. De kinderen krijgen Arabische taal en grammatica, maar er is ook ruimte voor spelend leren aan de hand van Arabische liedjes en spelletjes.

De lessen zijn al op drie locaties van start gegaan, op een vierde locatie starten de lessen binnenkort. Er schreven zich 75 kinderen in. “Helemaal niet slecht,” zegt coördinator Sami Azar, “maar er zijn nog enkele plaatsen.” De lessen in Schaarbeek en Laken zijn op zondag voormiddag, in Anderlecht zondag namiddag en binnenkort gaan de lessen op de Campus van de VUB in Etterbeek van start. Aan het eind van de lessenreeks ontvangen de leerlingen een deelnamecertificaat van de VUB. Meer info

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?