Winterpret dit jaar in het teken van Finland

Ook dit jaar zal er een reuzenrad op Winterpret staan.

Kerstmarkt Winterpret vindt plaats van 30 november tot 6 januari. Het evenement staat dit jaar in teken van Finland, het thuisland van de kerstman.

De 18ste editie van Winterpret kiest met onder andere een reuzenrad, een overdekte schaatsbaan, lichtshows, en een resem chalets opnieuw voor een aantal vaste waarden. Naast die tradities wil de organisatie dit jaar ook voor vernieuwing gaan. Zo komt er onder meer een hightech-iglo op de voetgangerszone, waar bezoekers naartoe kunnen gaan voor audiovisuele vertoningen in 360 graden.

Kenmerkend voor de editie van dit jaar is de focus op Finland, de thuisbasis van de kerstman. De toeristische dienst van de Finse Kainuu-regio zal het land vijf weken lang vertegenwoordigen met een minidorp in de Ortsstraat, die uitgeeft op het Beursplein.

Finse tango

Daar zal Finland haar stempel op de markt drukken met onder andere de verkoop van lokale delicatessen, muzikale activiteiten, en initiaties in de Finse tango. De kers op de taart is de multimediavertoning 'Aurora Borealis', waarbij als eerbetoon aan het gastland het noorderlicht op de binnenplaats van het stadhuis gesimuleerd zal worden.

In een poging om Winterpret wat meer te decentraliseren, vindt dit jaar ook voor de tweede keer Winter Pop plaats. Dat is een mobiel kerstdorp met tal van activiteiten, dat gedurende vier weekends halt zal houden in de minder centraal gelegen delen van Brussel-Stad. Zo zal het mobiel dorp stilstaan aan Square Ambiorix en in de Marollen, Neder-Over-Heembeek, en Laken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?