Aux Saveurs des Mots

© Saskia Vanderstichele
Onze score
Een nieuwkomer op de Georges Henrilaan in hartje Sint-Lambrechts-Woluwe is Aux Saveurs des Mots. De modern ingerichte brasserie die een halve verdieping boven de gelijknamige bar ligt, ziet er op het eerste gezicht heel mooi uit.

Smakelijke woorden zoals "waterzooi", "cuberdon" en "anguilles au vert" sieren de chocoladebruine muren met hier en daar een felgroen accent.

De filosofie van het huis draait expliciet rond de traditionele, Belgische keuken met al haar troeven. Daarom lieten we de verdwaalde scampi's en rundercarpaccio op de kaart links liggen, en kozen we voor een van de weinige écht Belgische voorgerechten in het aanbod: een duo kaaskroketten (€9).

Vervolgens kozen we onder het hoofdstukje 'Brussel', tussen de balletjes in tomatensaus en de gegratineerde witloofrolletjes (€14,50) voor een koninginnenhapje (€14,50). Dat werd geserveerd met een bakje frieten, maar met helaas niet meer dan twee sprietjes bieslook als groene garnituur. Het was allemaal niet slecht, maar tegelijk ook niets bijzonders, en het werd ons allemaal geserveerd met een beleefde desinteresse die ons op een bepaald moment zelfs noopte om persoonlijk naar het café af te dalen om nog een flesje water te bestellen.

Intussen schalden de zaterdagavondbeats van Radio Nostalgie vollen tuub door de speakers, schril contrasterend met de gezelligheid die de eigenaars van de zaak bij het inrichten duidelijk op het oog hadden. Ook de dooddoeners op de dessertkaart - chocolademousse, tiramisu, crème brûlée en een reeks ijsjes en sorbets - konden ons niet verleiden om nog langer te blijven.

Tja, hoewel er op de keper beschouwd met het eten niet echt iets mis was, zal deze tent ons niet lang bijblijven.

adres: Georges Henrilaan 279, Sint-Lambrechts-Woluwe, 02-770.12.15
gesloten: zaterdag (lunch), zondag (avond) en dinsdag

02 770 12 15

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

BRUZZ Magazine
deze week
  • Het clandestiene café: verboden avond aan de toog
  • De geldstromen van We Love BXL blootgelegd
  • Dalende verkoop dwingt chocolatiers om creatief te zijn
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Françoiz Breut: Brusselse popbricoleur in Vlaamse velden
  • United Fashion Festival: la mode, aussi, se remet en question
  • Naomi 'Namglam' Waku: makeup is an art form
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement