Gezien: asfalt centrale lanen smelt onder de bus

© KH/BRUZZ
| Het asfalt op de Lemonnierlaan ter hoogte van Anneessens houdt het niet meer.

Op een deel van de Lemonnierlaan in het stadscentrum is het asfalt gesmolten tot een zwarte smurrie. De wrijving tussen de banden van de MIVB-bussen en het hete wegdek blijkt een dodelijke combinatie.

Het gaat dus niet over het heraangelegde deel van de Lemonnierlaan, maar wel over de strook waar de bussen van de MIVB rijden ter hoogte van Anneessens. Het gesmolten asfalt vertoont er diepe groeven en is er haast elastisch geworden, zo blijkt uit foto's die onze redactie zondagavond nam.

De MIVB is op de hoogte van het probleem, maar de buslijnen ondervinden er geen hinder door. "De brandweer heeft het wegdek daar besproeid om het wat te laten afkoelen, dat zou moeten volstaan", zegt woordvoerster Cindy Arents van de MIVB.

Ook in Bilzen en in het Nederlandse Arnhem smolt het asfalt eerder dit jaar al door de hitte. Toen werd er zowaar met zout gestrooid, omdat dat verhindert dat het asfalt aan de banden blijft plakken. Of het ook in Brussel zover komt, met nog zeker tot het einde van de week tropische temperaturen in zicht, zal nog moeten blijken.

Gesmolten asfalt Anspachlaan
© KH/BRUZZ
| Het gesmolten asfalt vertoont behoorlijk diepe groeven van de MIVB-bussen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?