awel merci

Gezien: Meer gratis parking voor Nederlandstaligen in Molenbeek

© KH/BRUZZ
| Wellicht is de sticker op de verkeerde plek geplakt.
Updated: 18-04-2019 - 12:54

Op de hoek van de Gentsesteenweg en de Dubois-Thornstraat in Sint-Jans-Molenbeek staat een verkeersbord om aan te geven dat chauffeurs moeten betalen om er te parkeren. Niets bijzonders, ware het niet dat Nederlandstaligen enkel op maandag en dinsdag moeten betalen. Intussen is de fout aangepast, laat de gemeente weten.

Terwijl je in het Frans van dinsdag tot vrijdag moet betalen, gold dat in het Nederlands tot deze vrijdag alleen op maandag en dinsdag.

Wellicht is er iets fout gelopen met het aanplakken van de correctiestickers 'mardi' en 'dinsdag'.

Schepen van Mobiliteit Abdellah Achaoui (PS) wenste niet te reageren bij BRUZZ, maar hij geeft de fout door aan de dienst signalisatie. Hij beloofde snel een concrete oplossing.

Medewerkers van de gemeente hebben op vrijdag het bord overplakt met de juiste informatie. Nu moeten ook Nederlandstaligen dus betalen van dinsdag tot vrijdag, net zoals de Franstaligen.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?