Gezien: verdwaalde pony in Ukkelse straten

© Alerte contrĂ´les police via Facebook
| De pony flaneerde rustig door de Dolezlaan.

Een verdwaalde pony die flaneert door de straten van Ukkel? Het lijkt te mooi om waar te zijn op een dag als 1 april. Toch moest de politie van de zone Marlow maandagvoormiddag uitrukken om het grijs ros terug naar zijn wei te drijven.

De bewoners van de Dolezlaan zullen zich maandagochtend wel even in de ogen gewreven hebben. Een grijze pony kuierend over het Ukkelse asfalt in de Kauwbergwijk, een alledaags zicht is het niet.

Een 1 april-grap was het evenmin, zo vertelde een woordvoerder van de politiezone Marlow (Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem) aan BRUZZ. "Het nieuwste lid van onze paardenbrigade", grapte Philip Vanhees.

Niet de eerste keer

De pony in kwestie blijkt afkomstig van een buurtbewoner, enkele straten verderop. Een politiepatrouille kwam ter plaatse en slaagde er samen met enkele toevallige passanten in om het verdwaalde dier terug naar zijn wei te jagen.

Het kleine paardje bracht de politie al meermaals in verlegenheid. "Het is niet de eerste keer dat hij op avontuur trekt", aldus Laurent Masset van de zone Marlow. Een langdurige expeditie was de pony niet gegund. Na amper een uur stond het beestje thuis opnieuw te grazen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?