Hulpdiensten op zoek in Warandepark naar gewonde vos

© PhotoNews
| Hoe het met vosje gesteld is, is niet duidelijk.

De hulpdiensten zijn woensdag uitgerukt om een gewonde vos te zoeken in het Warandepark, hartje Brussel. De vos raakte gewond na een aanrijding door een auto en zocht bescherming in het park.

Het was een bijzonder schouwspel in het Warandepark. Een team van de brandweer zette de grote middelen in om het slachtoffer van een auto-ongeval te zoeken. Een vos. Het dier was aangereden en had beschutting gezocht in het Warandepark, dat tussen het parlement en het koninklijk paleis ligt.

De brandweer zette zelfs een grote spuitwagen in, uitgerust met een thermische camera om het diertje te vinden. Dat grof geschut was volgens de brandweer gerechtvaardigd, omdat het gewonde dier voor parkpassanten gevaarlijk kon zijn.

De brandweer komt zo'n 40 à 50 keer tussen om vossen uit de penarie te helpen, schrijft de Franstalige omroep RTBF. De hulpdiensten hebben daarvoor een overeenkomst met Leefmilieu Brussel, die de factuur betaalt. Ondanks de inzet van de grote middelen, vonden de hulpdiensten het vosje niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?