Spectaculair waterlek in de Congresstraat

© Fabien Van Eeckhaut via de RTBF
| Het waterlek in de Congresstraat leverde spectaculair beeld op. De Franstalige openbare omroep sprak zelfs over een minigeiser.

Een lek in een brandkraan in de Congresstraat, vlakbij de Congreskolom aan de Koningsstraat, heeft even voor een spectaculaire fontein gezorgd. De brandweer en watermaatschappij Vivaqua konden het lek snel dichten.

Een logistiek misverstand ligt wellicht aan de basis van het spectaculaire waterlek. Watermaatschappij Vivaqua had een zwanenhalskraan geïnstalleerd op de brandkraan. Iemand, wie wordt nog onderzocht, heeft die zwanenhals verwijderd zonder de brandkraan zelf te dichten. Daardoor is een enorme fontein ontstaan.

De Franstalige openbare omroep RTBF, die over het lek berichtte, noemde de fontein zelfs een minigeister.

De politie van Brussel heeft de Congresstraat even afgesloten voor het verkeer. De brandweer en Vivaqua konden het lek snel dichten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?