Schaarbeek luchtbeeld Collignonplein gemeentehuis

| Het incident deed zich voor in de Joseph Brandstraat in Schaarbeek, vlakbij het gemeentehuis.

Tsjetsjeense Romeo en Julia in Schaarbeek

TD
© BRUZZ
29/11/2018

Wat een mooi liefdesverhaal had kunnen zijn, draaide uit op een drama in de Joseph Brandstraat in Schaarbeek. Twee Tsjetsjeense families gingen op de vuist na een huwelijksaanzoek.

Maandag klopte een imam aan bij de familie van Rayana K. Hij bracht de boodschap dat buurman Mourad A. (35) wilde trouwen met Rayana (18) Maar daar was de moeder van Rayan duidelijk niet mee akkoord. Ze stuurde haar zonen af op Mourad. Dat schrijft de krant La Capitale.

De burenruzie ontspoorde. Niet veel later kwam de broer van Rayana ten tonele met een keukenmes en dreigde ermee zowel zijn zus, Mourad als Mourads moeder om te brengen. Die twee vrouwen zijn kunnen ontkomen en zijn naar een nabijgelegen politiecommissariaat gevlucht. Daar dienden de twee klacht in.

Niet zo gek veel later zou de jongere broer van Rayana, amper 12, zich vertoond hebben in het commissariaat. Hij viel zijn eigen zus aan en sloeg haar voor de ogen van de politie. De agenten konden de jongen overmeesteren en in de cel gooien.

Volgens La Capitale zou er nog niemand ter beschikking gesteld zijn van het parket, maar zijn de processen-verbaal wel opgesteld en overgebracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Awel merci, familiedrama

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni