Zwarte panter ontsnapt (en geklist) in Anderlecht

© Politiezone Zuid
| Een exotisch tafereel vanmorgen op een hotelparking in Anderlecht.

"Kunt u ons helpen een zwarte panter te vangen?" Het is een vraag die je niet meteen verwacht in een Anderlechts politiekantoor. Toch was het donderdagochtend zover. De politie moest uitrukken om een ontsnapte panter te klissen. Het beest liep rustig rond op een parking van een hotel.

De politie van de zone Zuid kreeg iets voor 6 uur 's ochtends het vreemd telefoontje binnen. Er was een zwarte panter losgebroken in Anderlecht. De politieagenten die ter plaatse gingen, zagen de indrukwekkende katachtige vrij lopen. Ze sloten de parking af en belden een dierenarts om het beest te verdoven en te vangen. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

Ondanks de weinig pantervriendelijke omgeving, bleef het dier rustig. Het is intussen gevangen. Niemand was ooit echt in gevaar.

Blijft de vraag, wat doet zo'n dier in Anderlecht? Rond 7 uur kwam het antwoord. De eigenaar van de panter daagde toen op. Hij was een dierentemmer die samen met het dier in België was voor filmopnames. Hoe het dier kon ontsnappen is niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?