Balls & Glory vindt geen pand in centrum Brussel

© ©Balls&Glory

Het gehaktballenrestaurant Balls & Glory is al een gevestigde waarde in Antwerpen en Gent, maar raakt niet van de grond in Brussel. Reden? “We vinden geen pand in het centrum”, zegt kok en bedenker Wim Ballieu.

Ballieu wil niet zo maar om het even welk gebouw. “Brussel moet mijn absoluut vlaggenschip worden, ook naar het buitenland toe. Ik ben dus kieskeurig, en zoek ondertussen al anderhalf jaar naar mijn droompand”, zegt Ballieu.

De ideale locatie voor een Balls & Glory ligt volgens Ballieu in de buurt van de Beurs, het Sint-Katelijneplein en de Vismarkt. “Pal in het centrum, tussen parking en shopping, op een plek waar veel mensen langskomen”, zegt Ballieu aan De Standaard.

Horeca-stop
In die buurt een nieuwe horecazaak starten is geen sinecure. De Stad Brussel laat nieuwe horecazaken wel toe, maar alleen als het om een overname van een bestaand horecapand gaat. Een woning kan dus niet zomaar meer omgevormd worden tot horeca.

“Dat is niet evident”, zegt Ballieu. “Wij zijn geen typisch etablissement met tafeltjes en zithoekjes vooraan, en een keuken achteraan. Bij ons kom je binnen in de keuken en loop je door tot aan de grote gemeenschappelijke eettafel.”

Molenbeek
Bij gebrek aan een meer centrale stek, komt de gehaktballenketen mogelijk naar de kanaaloever in Molenbeek. “Er zijn concrete plannen om aan de oude Belle-Vuebrouwerij langs het kanaal een Balls & Glory te openen. Maar dat is dus niet de A-locatie die we op het oog hebben”, zegt Ballieu nog aan het blad Goesting.

Balls & Glory is niet de enige bekende zaak die geen voet aan de grond kan krijgen in Brussel door de horeca-stop van de stad Brussel. Ook de Genste Wasbar heeft moeilijkheden om een geschikte locatie te vinden in het centrum van Brussel. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Platenzaken: 'Vinylfreaks zijn een trouw publiek, die komen terug'
  • Brussel als zomerse pop-upstad
  • Kenza Isnasni, 18 jaar na de moord op haar ouders
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Á 92 ans, Jacqueline Mesmaeker fait l'objet d'une rétrospective
  • Superjazzfestival op je scherm
  • Musea gooien deuren weer open
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement