20210921 nakama brussel helpt 03
Nakama zet zich in voor kinderen en jongeren uit de meest kwetsbare buurten van Brussel.

Brussel Helpt 2021 steunt jongerenorganisatie Nakama

FDK
© BRUZZ
21/09/2021

BRUZZ organiseert op zaterdag 27 november De Grote Brussel Helpt Spaghettislag. Dit jaar gaat de opbrengst van de fondsenwervingsactie naar het Brusselse jongerencollectief Nakama.

Met Brussel Helpt zet BRUZZ elk jaar een grootscheepse fundraisingsactie op poten ten voordele van een goed doel dat actief is rond een grootstedelijk thema. De actie heeft ook uitgesproken doelstellingen op vlak van sensibilisering en gemeenschapsvorming.

Voor de editie van 2021 is dat goede doel de vzw Nakama, een enthousiast en ambitieus jongerencollectief dat zich inzet voor kinderen en jongeren uit de meest kwetsbare buurten van Brussel. Nakama is een Japans woord voor vriend of kameraad.

20210921 nakama brussel helpt 02
Van kampen en uitstappen tot huiswerkbegeleiding: NAKAMA zet zich op verschillende manieren in voor Brusselse jongeren.

"Vanuit onze eigen ervaring weten we dat het niet altijd eenvoudig is om een plek te vinden waar je je thuis voelt en waar je gestimuleerd wordt om van elkaar te leren," zegt voorzitter en stichter Ilyas Mouani. "Hoewel er veel organisaties bestaan, zien we dat heel wat jongeren toch uit de boot vallen. Met Nakama willen wij deze jongeren bereiken."

Spaghettislag

Nakama draait volledig op vrijwilligers en is op zoek naar middelen om de organisatie professioneler te maken, de werking verder te diversifiëren en nog meer jongeren te bereiken.

Daarom organiseert BRUZZ de derde editie van 'De Grote Brussel Helpt Spaghettislag' op zaterdag 27 november ten voordele van Nakama. BRUZZ mobiliseert daarom verschillende partners en gewone Brusselaars om spaghetti te maken en spaghetti-eters te ontvangen.

Hoewel de vorige spaghettislag afgelast werd door de coronamaatregelen bracht Brussel Helpt in 2020 meer dan 57.000 euro op voor het toenmalige actiedoel Babytheek Brussel. De Brussel Helpt-campagne wordt officieel afgetrapt op 19 oktober. Dan wordt ook de bijhorende website gelanceerd.

20210921 nakama logo brussel helpt
NAKAMA organiseert kampen, uitstappen, huiswerkbegeleiding en andere activiteiten voor Brusselse kinderen en jongeren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie