Brussel Helpt haalt 30.082 euro op voor Nakama vzw

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 27 en zondag 28 november 2021

De Brussel Helpt-actie was dit jaar goed voor 30.082 euro. Dat maakte BRUZZ zonet bekend. Het ingezamelde bedrag gaat integraal naar Nakama vzw, een collectief van jonge Brusselaars die zich inzetten voor de kinderen en jongeren van Brussel.

'Brussel Helpt' is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met haar Brusselse partners. Dit jaar steunt Brussel Helpt de jongerenorganisatie Nakama. Nakama is Japans voor 'vriend' en dat is wat de vrijwilligers van de organisatie willen zijn voor de jongere generatie via activiteiten en ondersteuning. De vzw ontvangt nog geen structurele middelen en heeft nog geen eigen vaste uitvalsbasis, iets waarvoor ze de opbrengst van Brussel Helpt willen inzetten.

Dit weekend werd in heel Brussel de derde editie van de Grote Spaghettislag georganiseerd. In totaal werden dit jaar 2.600 pasta's aangeboden op meer dan 50 adressen in de stad, zowel bij particulieren als bij gemeenschapscentra en andere organisaties.

De Grote Brussel Helpt Spaghettislag vond dit jaar een beetje in mineur plaats, aangezien een dag voordien nieuwe verstrengde coronamaatregelen werden aangekondigd en er her en der meer besmettingen werden vastgesteld. "De organisatoren zijn er heel voorzichtig én flexibel mee omgegaan," zegt commercieel directeur van BRUZZ, Ineke Le Compte. "GC Kontakt is bijvoorbeeld heel snel overgeschakeld op afhaalmaaltijden."

Aanvankelijk leek de eindscore van het aantal verkochte pasta's rond de 1.500 te liggen, maar in de laatste dagen liep dat aantal nog op tot 1.913 verkochte porties. Afgelopen week werd er ook al spaghetti geserveerd in Brusselse scholen, in de Erasmushogeschool en op de VUB. Ook die opbrengsten dragen bij aan het eindresultaat van Brussel Helpt. Je kan trouwens nog tot zondagavond Brussel Helpt en Nakama vzw steunen met een donatie.

Steun Nakama

De Spaghettislag is dan wel afgelopen, maar Nakama steunen kan nog steeds! Doneer een Nakama-pakket ter waarde van 20 euro.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?