Doe mee aan de Grootste Spaghettislag ter Wereld voor Brussel Helpt

© BRUZZ
Updated: 05-11-2018 - 13:05

BRUZZ heeft maandag zijn campagne gelanceerd in aanloop naar de 'Grootste Spaghettislag ter Wereld' op 1 december. Alle Brusselaars worden opgeroepen om die dag op verschillende locaties samen spaghetti te maken, maar zeker ook te gaan eten voor het goede doel. De opbrengst gaat dit jaar naar TADA (ToekomstATELIERdelAvenir).

Brussel Helpt 2018
© BRUZZ
| Brussel Helpt 2018: de grootste spaghettislag

Elk jaar organiseert BRUZZ de solidariteitsactie Brussel Helpt. Met het ingezamelde geld wordt een goed doel gesteund dat actief is rond een specifieke grootstedelijke problematiek.

"Dit jaar ondersteunen we TADA (ToekomstATELIERdelAvenir)", zegt hoofdredacteur Kristof Pitteurs. "Dat is een organisatie die kansarmoede bij Brusselse kinderen en jongeren probeert terug te dringen. Dat is een problematiek die ook ons na aan het hart ligt."

TADA ontvangt elke zaterdag een groep kwetsbare tieners. Door te werken aan een positief zelfbeeld bereiden ze die jongeren voor op hun toekomst. TADA doet dat specifiek in een aantal wijken waar jongeren hulp kunnen gebruiken bij hun integratie.

1 december spaghetti-dag

"In tegenstelling tot vorige edities van Brussel Helpt concentreren we ons dit jaar op één dag", zegt Pitteurs, "Op 1 december roepen we de Brusselaars op om spaghetti te maken of te eten én dat op verschillende plaatsen in het Brussels gewest. Zo wil BRUZZ van zijn solidariteitsactie dit jaar de Grootste Spaghettislag ter wereld maken.

Via het online platform op www.brusselhelpt.be kunnen deelnemers zich aanmelden als bereider of als eter, en worden alle locaties waar de bekende pasta geserveerd wordt weergegeven op een kaart. Er zijn al heel veel spaghettimakers, maar we zoeken ook nog heel veel mensen die al eens graag een spaghettischotel verorberen. Verschillende bedrijven en administraties zullen in de week voor 1 december spaghetti serveren in hun bedrijfsrestaurant.

Luana Difficile van TADA legt in onze radiostudio uit wat ze bij TADA precies doen:

Luana legt uit wat ze bij weekendschool TADA doet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?