Jef Van In over TADA: ‘Wij gaan die jongeren nodig hebben’

© Marco Mertens
| Jef Van In, CEO van AXA Belgium

CEO van AXA Belgium Jef Van In is ambassadeur van ToekomstATELIERdelAvenir. “Dat wij TADA mogen steunen met AXA maakt me trots. Wij gaan dat ook in de toekomst blijven doen.”

“De samenwerking tussen TADA en AXA Belgium gaat al een tijdje terug. Van bij de start kreeg het al snel onze steun en op het moment dat ik CEO werd, was dat al een ongoing partnership. Een heleboel mensen doet TADA, dat bijna een kleine KMO is, dagdagelijks leven. Zij hebben een bureau, stoelen en tafels, elektriciteit en een kantine nodig om te kunnen werken. Dat doen ze dus elke dag in ons kantoor, waar we een afzonderlijke ruimte voorzien, zodat ze hun nobele zaak over heel Brussel kunnen uitvoeren.”

“AXA is een groot bedrijf in België. Wij zitten in het centrum van Brussel en maken deel uit van de Belgische maatschappij, van de stad Brussel. Wij willen daar ook iets voor terug doen. Dat doen we met bijvoorbeeld financiële steun aan TADA, maar ook met onze tijd. Onze werknemers, ikzelf ook, nemen minstens een keer per jaar deel aan een activiteit van TADA. Ik vind het belangrijk dat je hier niet alleen bent om geld te verdienen, maar ook om iets terug te geven aan je stad of je land.”

“Bij TADA doen we activiteiten met kinderen van 10 of 11 jaar. Je speelt een rollenspel met hen om het beroep van verzekeraar uit te leggen. Iemand speelt de rol van verzekeraar en iemand anders doet alsof hij zijn auto wil verzekeren. Door dat aan die kinderen uit te leggen, merk je dat je tot de basis van het verzekeren komt. Dat gaat deels om mutualiteit, samen risico’s nemen en indekken. We leren zo om nog eens stil te staan bij de kern van ons beroep. Kinderen durven heel onbevangen vragen te stellen, waar wij al lang niet meer stil bij staan, maar die toch belangrijk zijn.”

“Zoals vele initiatieven is TADA heel belangrijk voor ons in Brussel. Ik hoop dat zij erin slagen om jongeren te inspireren om later beloftevolle studies te volgen, een mooi beroep uit te oefenen, want wij gaan die jongeren heel erg nodig hebben. De samenleving veroudert, dus iedere jongere die gepassioneerd met zijn beroep omgaat – of dat nu verzekeraar, bakker of tv-presentator is – hebben we nodig.”

“Dat wij TADA mogen steunen met AXA maakt me trots. Al onze werknemers zijn daar fier op, en we zijn van plan om hen in de toekomst te blijven steunen. Aan de deelnemers zou ik zeggen: blijf er voluit voor gaan. TADA is een leuke manier om je interesses te leren ontdekken. En als je afgestudeerd bent, kom dan zeker bij ons solliciteren.”

Brussel Helpt 2018 staat volledig in het teken van ToekomstATELIERdelAvenir (TADA). Bij TADA gaan honderden maatschappelijk kwetsbare tieners uit Brusselse buurten elk weekend vol goesting naar de zaterdagschool.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?