— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

N-VA met eigen lijst in 11 Brusselse gemeenten

© FDR - BRUZZ

De Vlaams-nationalisten willen in elf Brusselse gemeenten met een eigen lijst naar de kiezer trekken. Johan Van den Driessche trekt de lijst in de stad Brussel, Karl Vanlouwe in Ganshoren.

Het was staatssecretaris Theo Francken die de lijsttrekkers aan de pers mocht voorstellen. Die vertelde er meteen bij dat de lijsten nog niet volledig zijn én dat de kans bestaat dat ook in een deel van de 8 andere gemeenten er een aparte N-VA lijst komt.

In Anderlecht, Brussel-Stad, Evere, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Oudergem, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem , Sint-Jans-Molenbeek en Ukkel zijn de lijsttrekkers al bekend.

Daarbij de voor de hand liggende namen in Brussel-Stad, waar Brussels volksvertegenwoordiger en huidig gemeenteraadslid Johan Van den Driessche lijsttrekker is, en in Ganshoren waar Vlaams volksvertegenwoordiger Karel Vanlouwe de lijst trekt.

Parlementsleden Dhaene en Van Achter als lijsttrekkers

In Oudergem neemt Brussels parlementslid Liesbet Dhaene het voortouw, in Schaarbeek Brussels volksvertegenwoordiger Cieltje Van Achter.

Zoals BRUZZ al eerder meldde wordt Laurent Mutambayi, de adjunct-woordvoerder van Theo Francken, lijsttrekker in Sint-Jans-Molenbeek.

De andere lijsttrekkers zijn Gilles Verstraeten (Anderlecht), Philip Surmont (Evere), Sara Rampelberg (Jette), Aster Van de Velde (Koekelberg), Thomas Villa (Sint-Agatha-Berchem) en Margareta De Belder (Ukkel)

De partij trekt naar de Brusselse kiezer met 3 thema’s: veiligheid, identiteit en welvaart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?