Zoé Genot, Brussels parlementslid voor Ecolo, kreeg al doodsbedreigingen via sociale media.

Laaouej en Genot bedreigd met de dood op sociale media

TD
© BRUZZ
22/05/2019

De Brusselse politici Ahmed Laaouej (PS) en Zoé Genot (Ecolo) hebben tijdens deze kiescampagne doodsbedreigingen gekregen. Eerder waren er al berichten over seksuele intimidatie bij andere kandidaten. "De campagne wordt steeds harder en rancuneuzer," klinkt het.

Politici zijn in de aanloop naar de verkiezingen bijzonder zichtbaar. Dat maakt hen niet alleen aanspreekbaar en mogelijks populair, maar het maakt hen ook kwetsbaar voor haat en bedreigingen. BRUZZ berichtte al eerder over vrouwelijke politici die getuigden over seksuele intimidatie online. Ook de Brusselse politici Ahmed Laaouej (PS), burgemeester van Koekelberg, en Zoé Genot (Ecolo) uit Sint-Joost-ten-Node, krijgen bedreigingen te verduren. Ze getuigen daarover in de krant La Capitale.

Laaouej postte op dinsdag een bericht op zijn Facebook-pagina waarin hij met de dood werd bedreigd. "De campagne wordt steeds harder en rancuneuzer," schrijft Laaouej. Hij noemt de bedreiging, die duidelijk verwijst naar een rituele en religieuze slachting, racistisch als gevaarlijk. "Ik wil niet in een slachtofferrol geduwd worden, maar we moeten hierover getuigen. Dit is racistische haat, niet alleen tegenover mij maar tegenover alle moslims."

Ook Zoé Genot, die voor Ecolo in het Brussels parlement zit, heeft al soortgelijke bedreigingen moeten incasseren. "Telkens ik op kom voor de rechten van minderheden, krijg ik haatmail van zowel racistische als seksistische aard," zegt ze. Zij postte een haatbericht op sociaalnetwerksite Instagram. "Ik postte het om de haat aan te klagen, maar ook om steun te krijgen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019 , Brussel Kiest 2019 , Zoë Genot , Ahmed Laaouej , PS , Ecolo , federale en gewestverkiezingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni