— Brussel kiest

Brussels Parlement

Cornelis: 'Leg motie van decumul volledig naast mij neer'

© Open VLD
| Stefan Cornelis.

De Ukkelse gemeenteraad heeft een motie goedgekeurd, waarin ze de schepenen, burgemeester en OCMW-voorzitter vragen om die functie niet te cumuleren met een zitje in het parlement. “Die motie leg ik volledig naast mij neer”, reageert OCMW-voorzitter Stefan Cornelis (Open VLD).

Het waren Défi, PS en splinterliberaal Marc Cools (Uccle En Avant) die de motie donderdagavond ter stemming legden. De motie moet gezien worden als een verzoek aan het Brussels parlement, om na het formele njet in 2018 alsnog werk te maken van de decumul.

Een meerderheid schaarde zich achter die motie: 18 gemeenteraadsleden stemden voor, 9 onthielden zich en 3 stemden tegen.

Onder de neen stemmers: OCMW-voorzitter Stefan Cornelis (Open VLD). “Decumul is een idioot voorstel van Ecolo-Groen", klinkt het. "Het kwam er in de nasleep van de Samusocial-affaire, maar staat niet eens in de aanbevelingen van de onderzoekscommissie . Logisch, decumul heeft niks met goed bestuur te maken. Ik leg deze motie dan ook volledig naast mij neer.”

Burgemeester Boris Dilliès (MR) heeft zich dan weer onthouden. “Men probeert mij uit mijn tent te lokken, maar ik wil daar voor de verkiezingen van nu zondag geen uitspraken over doen. We zien erna wel.” Dilliès is naast burgemeester ook lijstduwer voor het Brussels parlement, en maakt een goede kans om verkozen te worden.

Cools, de indiener van de motie in Ukkel, greep in een tweestrijd met Dilliès net naast de burgemeestessjerp in Ukkel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?