Dyab Abou Jahjah en Candice Vanhecke (Be.one)

| Dyab Abou Jahjah en Candice Vanhecke (Be.one)

De Be.One-lijst van Dyab Abou Jahjah raakt stilaan gevuld. Begin maart raakte bekend dat hij samen met de Franstalige journaliste en opiniemaakster Candice Vanhecke, de Be.One-lijst voor het Brussels Parlement trekt. Nu komen daar nog een voormalig SP.A-gemeenteraadslid, een Palestijnse sociale onderneemster en een Brussels essayist en journalist bij.

Leila Wafi kwam in 2004 aan in België als Palestijnse masterstudente in de sociale en politieke wetenschappen. Ze vestigde zich in België en staat nu aan het hoofd van een familiebedrijf. Ze richtte ook de vereniging Palestinian Women Union in Belgium, die vrouwen die zich onlangs in België vestigden helpt en begeleidt in hun cursussen voor sociaal-professionele integratie.

Woensdag kondigde Olivier Mukuna aan kandidaat te zijn op de Brusselse lijst van Be.One. De Brusselse essayist en journalist sinds 20 jaar, schrijft onder meer over de vrije meningsuiting, het structurele racisme, de dekolonisatie en mediakritiek. Hij kiest voor Be.One omdat het een partij is die voorstander is van radicale gelijkheid, die strijd tegen discriminatie op basis van afkomst en geslacht en voor een echte autonomie voor Brussel met een mobiliteit die het leefmilieu respecteert.

Voormalig SP.A-gemeenteraadslid in Waregem, Mhamed Kasmi, stond vorig jaar nog op de change.brussels-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel. Hij verlaat de partij voor Be.one, "een nieuw dynamisch project dat mij aanspreekt. Vooral de nadruk op religieuze vrijheid en de vrijheid van keuze in het algemeen is iets dat je in geen andere partij vindt".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019: Brussels parlement , Dyab Abou Jahjah , be.One , candice vanhecke , mhamed kasmi , leila wafi , olivier mukuna

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni