— Brussel kiest

Europees Parlement

Gezien: Italianen schuiven urenlang aan in Jubelpark om te stemmen

© Daniele
| Italianen schuiven aan in het Jubelpark om te stemmen voor de Europese verkiezingen.

Italianen die in België wonen konden vrijdagavond naar de stembus trekken voor de Europese verkiezingen. De motivatie en het geduld om te stemmen was groot in het Jubelpark.

In het Jubelpark konden Italianen vrijdagavond tussen 17 en 22 uur stemmen in het Jubelpark voor de Europese verkiezingen. De belangstelling was groot. Wie zijn stem wilde uitbrengen, moest geduld hebben.

"Ik heb 2 uur en 45 minuten moeten wachten", getuigt Daniele. "Iedereen was enthousiast om te gaan stemmen. De zon scheen en niemand gaf op. Ze bleven tot het hun beurt was." Met de hashtag #ThistimeImvoting roept de EU haar burgers op om te gaan stemmen.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?