Cieltje Van Achter en Theo Francken (N-VA)
© PhotoNews

N-VA vervloekt PS-toeslag voor werklozen die opleiding volgen

TDN
© BRUZZ
11/02/2019

Een extra maandinkomen van 420 euro voor elke werkzoekende die een opleiding volgt om een job te vinden. Dat idee nam de Brusselse PS op in haar verkiezingsprogramma. "Dit voorstel zal leiden tot een structurele werkloosheidsval en uitkeringsafhankelijkheid in Brussel", reageert N-VA.

De Brusselse N-VA is niet te spreken over het voorstel van de PS. "Waarom zouden werkzoekenden dan nog een job zoeken als ze evenveel kunnen verdienen door werkloos te blijven?", vragen N-VA-lijsttrekkers Elias Kartout (Kamer) en Cieltje Van Achter (Brussels Parlement) zich af.

N-VA pleit voor een "aanklampend activeringsbeleid", zoals in Vlaanderen, met een focus op het volgen van beroepsopleidingen. "Maar dan zonder de PS-recepten die Vlaanderen al lang heeft afgevoerd omdat ze niet werken", zegt Van Achter.

'Reconquista van PS'

Volgens de N-VA nam de werkloosheid in het hele land, en dus ook in Brussel, af dankzij de inspanningen van de Zweedse coalitie. De Vlaams-nationalisten pleiten ervoor om die sociaaleconomische hervormingen voort te zetten. "Opdat de economie blijft aantrekken en het aantal jobs in de privésector verder aangroeit."

"De PS kondigde echter de 'reconquista' aan en verklaarde dat ze alle sociaaleconomische hervormingen van de federale regering wil terugdraaien", aldus Kartout. "Met dit voorstel om werkzoekenden in opleiding meer geld te geven, maakt de PS duidelijk dat ze de partij van de achteruitgang is. De recepten van de PS hebben Brussel jarenlang verarmd, dat moet eindelijk stoppen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel Kiest 2019, Politiek, Cieltje Van Achter, Elias Kartout, N-VA, werkzoekenden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie