Van links naar rechts: lijstduwer Jean-Jacques Boelpaepe, Open VLD-voorzitter Stefaan Van Hee, Lionel Bajart, Isabelle Rossignol en lijsttrekker Gaëtan Van Goidsenhoven.

Open VLD krijgt 9e en 12e plaats op liberale lijst Anderlecht

TDN
© BRUZZ - Belga
24/04/2018

Vlaams volksvertegenwoordiger Lionel Bajart (Open VLD) staat op de negende plaats van de tweetalige verkiezingslijst van de liberalen. Ook Isabelle Rossignol kreeg een plekje voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De ex-voorzitster van Jong VLD Brussel krijgt de twaalfde plek.

De liberalen van MR en Open Vld gaan in Anderlecht samen de strijd om de burgemeesterssjerp aan. Voormalig burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven wil als lijsttrekker voor MR opnieuw burgemeester worden. Dat was hij al tussen 2007 en 2012.

Na de vorige verkiezingen in 2012 werd Van Goidsenhoven eerste schepen, maar nu wil hij de sjerp terug overnemen van meerderheidspartner Eric Tomas (PS). Jean-Jacques Boelpaepe wordt lijstduwer.

"Het is onze verantwoordelijkheid om een aantrekkelijk levenskader aan te bieden dat zich tot alle personen richt. Iedereen moet zin krijgen om hun leven op te bouwen in Anderlecht", stelt lijsttrekker Van Goidsenhoven.

Open VLD zet zich volledig achter de kandidatuur van Van Goidsenhoven. "Het gaat over engagement. Niet alleen van de politiek, maar ook van de burgers", zegt Lionel Bajart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Kiest 2018: Anderlecht , Brussel Kiest 2018 , Gaëtan Van Goidsenhoven , gemeenteraadsverkiezingen 2018 , Lionel Bajart , Jean-Jacques Boelpaepe , Isabelle Rossignol , Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni