— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel-Stad

Didier Wauters lijsttrekker CDH Brussel-Stad in 2018

© Didier Wauters, via Twitter
| Brussels gemeenteraadslid Didier Wauters (CDH)
Updated: 26-01-2018 - 17:55

Brussels gemeenteraadslid Didier Wauters zal de CDH-lijst trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Eerst klonk het nog dat gemeenteraadslid Hamza Fassi-Fihri de eerste plaats op de lijst zou krijgen, maar die past daar naar eigen zeggen voor. Wauters pleit alvast voor een audit bij de structuren van de stad.

Het lijsttrekkerschap van de CDH voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat in Brussel-stad naar huidig gemeenteraadslid Didier Wauters. Dat schrijft BX1. Wauters stond in 2012 nog op de achtste plaats op diezelfde lijst, die destijds getrokken werd door Joëlle Milquet (CDH). Zij zal niet op de lijst staan, maar blijft wel actief, zo klonk het op een persconferentie.

Eerst klonk het nog dat gemeenteraadslid Hamza Fassi-Fihri de CDH-lijst zou trekken, maar in november 2017 liet die al weten zich vooral op zijn vice-voorzitterschap van de Franstalige humanisten toe te willen leggen. Toen circuleerde de naam van Wauters al.

Wauters was in 2012 nog goed voor 770 voorkeursstemmen.

Fris

CDH is niet de enige partij die met een fris gezicht naar de kiezer trekt. Zo zal burgemeester Philippe Close dat doen voor de PS, in plaats van zijn voorganger Yvan Mayeur. Ecolo en Groen lieten in 2017 reeds weten Kamerlid Benoît Hellings naar voor te schuiven voor de verkiezingen, nadat lijsttrekker Marie Nagy de overstap maakte naar Défi.

Audit

Wauters en Milquet willen ook nieuwe, strenge regels voor de ethiek van de beleidsvoerders en het gebruik van publieke middelen. De structuren moeten gedepolitiseerd worden en er is meer controle nodig op het beleid.

Daarom pleiten ze onder meer voor een audit over de structuren van de stad, voor een debat over de rol van het OCMW, en voor meer openheid naar het middenveld en verenigingsleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?