— Brussel kiest in jouw gemeente

de Rand

Eenheidslijst Vlamingen in faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem

© Google Maps
| De Vlamingen in faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem dienen net als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen de eenheidslijst WO Plus in.

De Vlamingen in faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem dienen net als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen de eenheidslijst WO Plus in. Hoewel de plaatsen nog niet helemaal ingevuld zijn, staat het vast dat de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw getrokken wordt door Jan Walraet (Democraten Wezembeek-Oppem) en die voor de OCMW-raad door Frank Vandendael (N-VA).

In vergelijking met de vorige verkiezingen lijkt er evenwel weinig te zullen veranderen in Wezembeek-Oppem. Net als de Vlamingen dienen ook de Franstaligen opnieuw de eenheidslijst LB-Union in met burgemeester Frederic Petit (MR) als lijsttrekker. LB-Union heeft momenteel in de gemeenteraad 19 van de 23 zetels, WO Plus heeft de overige 4.

Bij WO Plus wordt gehoopt op een schepenzetel in de gemeenteraad. In faciliteitengemeenten worden de schepenzetels rechtstreeks toegewezen op basis van de verkiezingsuitslag. Voor een eerste zetel dient 25 procent van de stemmen te worden gehaald, terwijl WO Plus er in 2012 slechts 22,3 procent haalde.

Walraet hoopt deze keer beter te doen en wijst daarbij op de steun van een aantal Franstaligen. Zo stapte Anne-Marie Servranckx een tijd terug over van LB-Union naar WO Plus. Ze staat op de tweede plaats van de WO Plus-lijst voor het OCMW.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?