— Brussel kiest in jouw gemeente

Koekelberg

Ahmed Laaouej dient klacht in na brief die hem varken noemt

Ahmed Laaouej

In Koekelberg hebben kiezers een brief ontvangen, waarin PS-lijsttrekker Ahmed Laaouej wordt voorgesteld als een varken. Laaouej dient daarom klacht in bij de politie. Dat schrijft La Capitale.

In de brief wordt Ahmed Laaouej, die niet alleen PS-lijsttrekker in Koekelberg is, maar ook fractieleider in de Kamer, afgeschilderd als een varken. “Je suis un PORC, un pouri (sic), une ordure, un raciste, un cretin”, staat er te lezen, ofwel: “Ik ben een varken, verrot, vuiligheid, een racist, een idioot.”

“Deze brieven zijn verstuurd op basis van de kiezerslijsten”, zegt Laaouej aan BRUZZ. "Dit wekt het vermoeden dat de brief van een politieke lijst in Koekelberg komt.” Overigens klaagt de PS’er het racisme in de brief aan. “Dit is een symptoom van het racisme dat in België heerst.” De politicus gaat klacht indienen bij de politie.

N-VA

In zijn eigen campagnebrief roept Laaouej de kiezers in Koekelberg op om liefst voor de PS te stemmen, of voor een democratische partij. “Kies voor een partij die gehecht is aan de democratische waarden, wat dus de N-VA uitsluit”, klinkt het.

N-VA-lijsttrekker in Ganshoren Karl Vanlouwe reageerde verontwaardigd op Twitter. “De PS noemt de grootste partij van het land ondemocratisch. Il faut le faire.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?