— Brussel kiest in jouw gemeente

Koekelberg

Koekelberg: Pivin doet het zonder CDH

© Pivin.be
| Philippe Pivin, burgemeester van Koekelberg.

Na 20 jaar is er geen plaats meer voor CDH op de lijst van burgemeester Pivin. Wel leden van MR, Open VLD, SP.A, CD&V en Défi. Lamia Khan van Open VLD krijgt een opvallende vierde plaats.

Burgemeester Philippe Pivin (MR) presenteerde dinsdag zijn Lijst van de Burgemeester. Die trekt naar de kiezer onder het motto ‘Leven in Koekelberg, daar kies je voor!’.

Net als bij vorige verkiezingen is het een bonte lijst met leden van verschillende partijen: MR, Défi, SP.A, Open VLD, CD&V en ook vier onafhankelijken.

Wie ontbreekt is CDH. De partij stond de afgelopen twintig jaar telkens op de LB maar raakte het deze keer niet eens met de burgemeester over het aantal plaatsen. CDH-schepen Véronique Lefrancq besloot afgelopen week met een eigen lijst te komen.

Nieuwkomer Lucas Ducarme (MR), directeur van Belgian Chocolate Village en algemeen gezien als Pivins troonopvolger, krijgt bij zijn eerste deelname aan de verkiezingen in Koekelberg meteen plaats drie.

Taallessen
Ook Open VLD wist een opvallend goede plaats te versieren voor nieuwe kandidate Lamia Khan, een VGC-ambtenaar van Pakistaanse origine, die zich tot nu toe in Koekelberg vooral heeft ingezet om nieuwkomers wegwijs te maken. Ze geeft ook Nederlandse taallessen aan anderstalige kleuters.

SP.A heeft twee plaatsen op de lijst. Huidige schepen Dirk Lagast staat op de negende plaats, Robert Delathouwer op de 25ste. Marguerite-Marie André-Dumont, de jongste van alle kandidaten, is de enige CD&V’er op de lijst. Zij kreeg de 16de plaats.

Lijstduwer, op de 27ste plaats, is Jean-Pierre Cornelissen (MR) , huidige schepen van Franstalig onderwijs en mobiliteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?