— Brussel kiest in jouw gemeente

Oudergem

Open VLD en MR samen naar de kiezer in Oudergem

© Open VLD
Updated: 22-03-2018 - 16:12

Open VLD zal in Oudergem tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober een gezamenlijke lijst vormen met de Franstalige liberalen van de MR. Wim Vanobberghen, voorzitter van Open VLD Oudergem, neemt de derde plaats in op de lijst. Die wordt getrokken door MR-voorzitter in Oudergem Jeremy Van Gorp.

De liberale partijen trokken sinds 2006 voor het laatst met een eigen lijst naar de kiezer, en gaan voor een moderner beleid waarin burgerparticipatie centraal staat. "Oudergem wordt al 30 jaar op dezelfde manier bestuurd, maar de wereld is intussen wel enorm veranderd. Met realistische, maar ambitieuze voorstellen willen we die stilstand tegengaan," zegt Vanobberghen.

Het verkiezingsprogramma en de definitieve verkiezingslijst worden momenteel nog uitgewerkt. Open VLD en MR willen het samen vooral hebben over de aandacht voor fietsers en voetgangers, een ambitieuzer groenbeleid, betere infrastructuur voor kinderen en ouderen en een moderner communicatiebeleid en bestuur.

De liberalen willen ook buiten de verkiezingsperiode de inwoners van Oudergem meer horen en betrekken bij het beleid via burgerparticipatie. "De Oudergemnaar weet echt zelf wel hoe hij zijn omgeving kan verbeteren. Daar moet meer naar geluisterd worden en hun voorstellen zullen we in ons programma meenemen," besluit Vanobberghen.

SAMEN zonder Open VLD

Met die keuze trekt Open VLD zich terug uit het 'SAMEN', het Nederlandstalig kartel dat in 2006 werd opgericht, en bestaat uit onafhankelijken, CD&V en SP.A. Ook de rest van het kartel is volgens Vanoberghen door de liberalen uitgenodigd om samen te werken, maar ging daar niet op in.

"Samen hebben we ervoor gezorgd dat onze verkozene in het schepencollege van Oudergem werd opgenomen," reageert SAMEN aan BRUZZ. "Met schepen Dirk Hoornaert heeft SAMEN ontegensprekelijk het verschil gemaakt, niet alleen op Vlaamse aangelegenheden, maar ook op zijn andere beleidsdomeinen: gemeentelijke informatica en gelijke kansenbeleid. "We kunnen schitterende resultaten voorleggen en stellen binnenkort onze lijst met kandidaten voor, die diep in de Oudergemse gemeenschap zijn geworteld."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?