— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Kanaal in Molenbeek moet boekenvaart worden

© UiT in Brussel
| Langs het kanaal in Molenbeek moet er volgens de ecologisten een boekenmarkt komen.

Als het van Ecolo afhangt, komt er binnenkort een boekenmarkt langsheen het kanaal in Sint-Jans-Molenbeek. Met dat idee willen ze de lokale handel versterken.

logo Brussel Kiest 2018

De Franstalige ecologisten van Sint-Jans-Molenbeek haalden de mosterd in Parijs, waar er langs de Seine al jaar en dag boekenventers staan. Ook dichter bij huis, elke zondag aan de Ajuinlei in Gent, is zo'n boekenmarkt langs het water een groot succes.

"Mensen gaan vandaag gewoon niet verder dan de Walvis (in Brussel-Stad, red.) en steken het kanaal niet over," zegt Emre Sumlu van Ecolo. "De boekenmarkt moet mensen en toeristen ertoe aanzetten om over te steken en langs het kanaal te wandelen."

'Ook lokale verantwoordelijkheid'

Het ideetje past in een groter plan van Ecolo-Samen, de lijst van Ecolo en enkele Nederlandstalige kandidaten die apart opkomt van de Nederlandstalige zusterpartij Groen, om de lokale economie een boost te geven.

"Ook al zijn er veel berichten dat het goed gaat met de werkloosheidscijfers, is de werkloosheid bij jongeren nog altijd erg groot. Dat is niet alleen een gewestelijke verantwoordelijkheid, maar ook een lokale," zegt lijsttrekker Sarah Turine.

Er moet een schepen tegen discriminatie komen, de gemeente moet meer jobstudenten aan kunnen werven en de sociale economie in Molenbeek moet verder uitgebouwd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?