— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

SP.A in Molenbeek: plaats 3 en 6 op eenheidslijst

© Kevin Van den Panhuyzen
| Jef Van Damme (SP.A), gemeenteraadslid in Sint-Jans-Molenbeek, bij een mars als reactie op de aanslagen van 22 maart 2016.

In Molenbeek krijgt Tania Dekens (SP.A) de derde plaats op de gezamenlijke lijst met de PS. Fractieleider in de gemeenteraad en in het Brussels Parlement Jef Van Damme staat op de zesde plaats, die getrokken wordt door Catherine Moureaux (PS).

Dat de Molenbeekse afdelingen van SP.A en de PS toch samen naar de kiezer zouden trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, was al bekend sinds begin mei. Dat Catherine Moureaux (PS), de dochter van de voormalige burgemeester van Molenbeek, de lijst zal trekken, was ook al bekendgemaakt. Nu zijn ook de eerste 33 andere plaatsen op de lijst bekend.

Jamal Ikazban, Brussels parlementslid en fractieleider voor de PS in de gemeenteraad van Molenbeek, staat uiteindelijk op plaats twee. “Dat is een logische keuze”, zegt lijsttrekster Catherine Moureaux in La Capitale.

De eerste SP.A’er op de lijst wordt niet kopstuk Jef Van Damme, maar “overheidsmanager van het jaar” Tania Dekens. Sinds 2012 zetelt zij in de gemeenteraad en OCMW-raad van Molenbeek en in oktober zal zij op de derde plaats van de PS-SP.A-lijst staan.

Van Damme pas op zesde plaats

Jef Van Damme staat zelf pas op de zesde plaats. De huidige fractieleider voor SP.A in zowel de gemeenteraad als in het Brussels Parlement was in de laatste bestuursperiode van Philippe Moureaux (2006-2012) nog schepen van Mobiliteit, Nederlandstalig Onderwijs en Nederlandstalige Cultuur in Molenbeek.

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft Van Damme terug de ambitie om mee te besturen. Dat liet hij weten in een interview met BRUZZ-magazine. “Ik wil heel graag schepen worden in Sint-Jans-Molenbeek en zal me volop inzetten om dat te bereiken.”

Tussen Dekens en Van Damme staan PS-gemeenteraadsleden Amet Gjanaj en Houria Ouberri respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats. Bestuurslid binnen SP.A Molenbeek Sandra Noben krijgt nog de zeventiende plaats.

De volledige lijst van PS-SP.A Molenbeek is nog niet bekend. De partijen hebben nog tot 15 september om de volledige lijsten in te dienen, 29 dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?