— Brussel kiest in jouw gemeente

Anderlecht

Voormalig PS-gemeenteraadslid stapt over naar Défi in Anderlecht

Nicole Nketo Bomele
© Twitter
| Nicole Nketo Bomele.

Voormalig gemeenteraadslid Nicole Nketo Bomele zal bij de komende verkiezingen niet op de lijst van de PS, maar wel op de Défi-lijst van Alain Kestemont te vinden zijn. Na drie jaar afwezigheid maakt ze zo haar comeback in de politiek als lijstduwer.

Bomele werd bij de verkiezingen in 2006 en 2012 verkozen tot gemeenteraadslid voor de PS in Anderlecht. Drie jaar geleden besloot ze het politieke bestaan vaarwel te zeggen, maar bij de volgende verkiezingen stelt ze zich opnieuw verkiesbaar.

Dat zal niet bij haar voormalige partij zijn, maar wel bij het Défi van Alain Kestemont. “Ik heb het werk van Défi en Alain Kestemont goed in de gaten gehouden. Hun werk op het vlak van preventie en veiligheid in de gemeente staat me erg aan”, zegt Bomele aan La Capitale.

logo Brussel Kiest 2018

De organisatrice van het Anderlechtse jongerenfestival “Anderlecht en Couleurs”, zal de Défi-lijst duwen vanop de 47ste plaats. “We wouden een mandataris die de lijst trekt en één die de lijst duwt. Ik ben heel erg blij dat Bomele ons komt versterken”, aldus lijsttrekker Alain Kestemont.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?