— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel-Stad

Opgestapte CDH-kandidaat: 'Partij dwong me naar de exit'

© CDH Brussel.
| Mohamed El Hamrouni was gemeenteraadslid en zou bij de aankomende verkiezingen op de 13de lijst staan van CDH-CD&V+.

Gemeenteraadslid Mohamed El Hamrouni (CDH) staat niet langer op de CDH-CD&V+-lijst in Brussel-Stad, nadat hij recent schuldig werd bevonden aan diefstal op het kabinet van zijn partijgenote Joëlle Milquet. "Maar de laptop waarvan sprake heeft nooit het kabinetsgebouw verlaten”, reageert El Hamrouni. Hij voelde zich gedwongen door zijn partij om op te stappen.

Mohamed El Hamrouni verscheen op 25 juni van dit jaar voor de rechter. Die achtte het bewezen dat de man in 2013 een computer had gestolen op het kabinet van toenmalig federaal minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH), voor wie het gemeenteraadslid destijds werkte.

Daarom stapte El Hamrouni op als gemeenteraadslid en wordt hij ook vervangen op de lijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Sinds maandagmiddag probeerde onze redactie El Hamrouni te bereiken voor een reactie, zonder succes. Donderdag wil El Hamrouni wel zijn verhaal doen.

Naar eigen zeggen had El Hamrouni de laptop niet gestolen, maar enkel genomen uit “de daarvoor bestemde reserves” om zijn eigen kapotte computer te vervangen. “Het lijkt mij vreemd om materiaal te stelen en er vervolgens dagelijks en in het zicht van iedereen mee te werken”, reageert de CDH’er bij BRUZZ.

'Pseudo-diefstal'

“Als ik ergens schuldig aan ben, is het dat ik wilde werken in fatsoenlijke omstandigheden”, gaat El Hamrouni verder. “Mijn toenmalige kabinetschef wist heel goed dat mijn computer al zes maanden stuk was. Maar omdat ik geen reactie kreeg op mijn vele verzoeken om een nieuwe laptop te krijgen, ben ik mezelf maar gaan bedienen. Een maand later heb ik de laptop zonder bezwaar teruggegeven.”

Volgens El Hamrouni was de “pseudo-diefstal” (sic) intern afgehandeld en zou er ook geen klacht geweest zijn. Hij hekelt dat de zaak vijf jaar later opnieuw boven water komt in de pers. “Dit dient enkel om de reputatie van een hardwerkende vader te bezoedelen. Ik heb sindsdien nog voor meerdere partijkabinetten gewerkt en kwam zelfs op bij de regionale verkiezingen van 2014.”

'Gedwongen vertrek'

Maandag communiceerde het CDH dat El Amrouni verzaakte aan zijn plaats op de CDH-CD&V-lijst in de Stad Brussel, maar volgens het gemeenteraadslid werd hij gedwongen om het schip te verlaten. “Om het imago van de partij niet te bezoedelen”.

“Als dit is hoe een werknemer wordt behandeld na 12 jaar hard werken, dan is het misschien beter voor mij om mijn tijd en energie te steken in mensen die mijn echte waarde wel erkennen”, sluit El Hamrouni af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?