— Brussel kiest in jouw gemeente

Evere

Vanhengel en Raets helpen N-VA Evere aan lijst

© BVR
| Guy Vanhengel (Open VLD) kreeg de toestemming van 'zijn' lijsttrekker in Evere Rudi Vervoort (PS) om de N-VA te helpen om te komen. "In een democratie moet iedereen kunnen opkomen," reageert Vanhengel.

Open VLD'ers Guy Vanhengel en Martine Raets hebben de Everse N-VA-lijst aan de nodige handtekeningen geholpen om op te mogen komen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. De N-VA-lijst, die twee kandidaten telt, had 100 handtekeningen nodig om een lijst te mogen indienen.

logo Brussel Kiest 2018

Het was Hicham Talhi, lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Evere, die de kat de bel aan bond. Hij is naar eigen zeggen verbaasd dat twee politici van de Lijst van de Burgemeester (van Minister-President Rudi Vervoort (PS), red.) de N-VA hielpen.

"In een democratie moet iedereen kunnen opkomen," reageert Guy Vanhengel in La Capitale. "De VLD heeft dat nog gedaan voor andere lijsten in andere gemeentes, voor zover het gaat over een democratische partij. Bovendien telt de N-VA-lijst slechts twee kandidaten. Er staan vier keer meer Vlamingen op de Lijst van de Burgemeester. We tekenden enkel als de lijsttrekker akkoord zou gaan."

En dat heeft Rudi Vervoort dus klaarblijkelijk gedaan.

De N-VA moest honderd handtekeningen verzamelen om een lijst te mogen indienen voor de lokale verkiezingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?