— Brussel kiest in jouw gemeente

Ukkel

Lijsttrekkers aan het woord: Ukkel

Wat hebben de lijsttrekkers van de verschillende partijen voor ogen voor hun gemeente? Met andere woorden: WIE WIL WAT?

Boris Dilliès, lijsttrekker MR in Ukkel
© MR
| Boris Dilliès


Boris Dilliès (MR): “Veiligheid blijft een prioriteit, samen met participatie. Samen met de MIVB en de NMBS willen we de mensen warm maken voor het openbaar vervoer en elektrische fietsen promoten.”

RONDE MARC COOLS BRUZZ ACTUA 1606 site Ukkel
Marc Cools


Marc Cools (Uccle en avant!): “Natuurlijk moeten er oplossingen komen voor de mobiliteitsproblemen, maar wat wij naar voren schuiven, is de wijkontwikkeling. Ukkel mag geen duale gemeente worden. Een succesvolle handel is daarvoor belangrijk.”

emmanuel de bock defi ukkel
Emmanuel De Bock


Emmanuel De Bock (Défi): “Mobiliteit, netheid en een rigoureuzer financieel beheer. De jongste twintig jaar is de onroerende voorheffi ng met zestig procent gestegen. De belastingen moeten omlaag.”

Céline Fremault, lijsttrekker voor CDh in Ukkel
© CDh
| Céline Fremault


Céline Fremault (CDH): “Wij willen een schepen van Participatie die alle acties coördineert, jaarlijkse ontmoetingen met de burgers, een participatief budget, meer adviesraden en raadplegingen van de wijken.”

Bernard Hayette, lijsttrekker voor de PS in Ukkel
© PS-SP.A
| Bernard Hayette


Bernard Hayette (PS): “Het schepencollege moet opnieuw een sociale politiek voeren. Sinds de crisis van tien jaar geleden is er veel verborgen armoede in Ukkel, zoals bejaarden die moeite hebben om hun onroerende voorheffing te betalen. Die onroerende voorheffing is al te fel gestegen.”

Thibaud Wyngaard, lijsttrekker Ecolo-Groen in Ukkel
© Ecolo-Groen
| Thibaud Wyngaard


Thibaud Wyngaard (Ecolo): “Mobiliteit is prioritair. De gemeente kan niet alles alleen, maar het openbaar vervoer moet worden versterkt, en er moeten tien kilometer fi etspaden bijkomen en ook fi etsboxen. In de wijken moet zone 30 de norm worden.”

Margareta De Belder, lijsttrekker voor N-VA in Ukkel Brussel Kiest 2018
© N-VA
| Margareta De Belder


Margareta De Belder (N-VA): “Veiligheid, netheid en aandacht voor de middenstand. Het centrum van Ukkel loopt leeg. De MR is sinds vele jaren aan de macht, de mensen willen verandering.”

Analyse: Stilstand is geen keuze

Om de Ukkelse MR van de macht te houden is een kleineaardverschuiving nodig. De kans is reëel dat de volgende burgemeester Boris Dilliès heet. Alhoewel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
Vooraan op BRUZZ

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?