Herbekijk BRUZZ 24 over de Vlaamse toetsen in het atheneum van Anderlecht

24/04/2024

Woensdag legden alle leerlingen in het vierde leerjaar lager onderwijs en het tweede jaar secundair onderwijs voor het eerst de Vlaamse toetsen af. Die moeten bijdragen aan de strijd tegen de dalende onderwijskwaliteit. BRUZZ nam een kijkje in het GO! Atheneum in Anderlecht waar Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en afgevaardigd bestuurder van het GO! Koen Pelleriaux op bezoek kwamen.

En op woensdag blikt BRUZZ 24 vooruit op de nakende verkiezingen met telkens één thema dat uitgebeend wordt. Vandaag: het belang van het Nederlands in de hoofdstad en hoe instromers via taallessen hun toekomst in Brussel vorm proberen te geven. BRUZZ-journaliste Eva Christiaens beet zich de afgelopen weken vast in het verhaal van de asielzoekers en het opvangdossier. In de studio licht ze haar bevindingen toe.

Afsluiten doen we met een reportage over de gloednieuwe interactieve videogidsrondleiding in het Brusselse stadhuis. Die neemt geïnteresseerden mee op rondreis doorheen de eeuwen en moet de rijke geschiedenis van de stad Brussel in de verf zetten. Er is zowel een parcours voor volwassenen als voor kinderen voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni