Het rapport van Fouad Ahidar (Team Fouad Ahidar)

© BRUZZ
02/04/2024

De redactie van BRUZZ heeft in de week van 7 maart de 23 Nederlandstalige parlementsleden uit Brussel beoordeeld op basis van het parlementair werk en hun impact in het parlementair halfrond en daarbuiten. Daarbij werden de vragen, de interpellaties en de schriftelijke vragen, net zoals de resoluties en het wetgevend werk kwantitatief en kwalitatief in de weegschaal gelegd.

Waarvan moet hem kennen?

Fouad Ahidar was tot december vorig jaar voorzitter van de Raad van de VGC. Hij heeft zich in het begin van de legislatuur op leegstand geconcentreerd, en nadien op huisvesting. Daarnaast vroeg hij aandacht voor het pesten op school en daarbuiten, iets waar hij zelf ook mee te maken kreeg in zijn jeugd.

Hij raakte gebrouilleerd met zijn voormalige partij Vooruit toen hij bij de discussie over het onverdoofd slachten religieuze argumenten inriep en vervolgens tegen het verbod stemde. Nadien minimaliseerde hij de terroristische aanval van Hamas op Israël van 7 oktober, waar hij zich later voor excuseerde.

Zijn positie binnen Vooruit was onmogelijk geworden en hij stapte in december uit de partij.

Ahidar is een sociaalvoelend politicus die zich, onder meer, richt tot het Brussels moslimelectoraat en van de ‘inclusieve neutraliteit’ bij de MIVB, een speerpunt heeft gemaakt.

Zien we hem terug?

Ahidar komt op met een eigen lijst en maakt kans op een zitje in het Brussels parlement.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni