Belga

| Amadou Onana tijdens een persconferentie voor de nationale ploeg.

Voetbaltoernooi met Brusselaar Onana om jongeren bewust te maken van Europese verkiezingen

© Belga
15/05/2024

Het Europees Parlement organiseert op 25 mei een voetbaltoernooi voor 16- tot 18-jarigen om de aandacht te trekken op het belang om te stemmen bij de Europese verkiezingen. Speciale gast is Rode Duivel en Brusselaar Amadou Onana.

Op 9 juni moeten de 16- en 17-jarigen in ons land voor het eerst naar de stembus om mee te bepalen wie in het Europees Parlement gaat zetelen. Wie niet komt opdagen, zal weliswaar van vervolging bespaard blijven, maar het Parlement wil deze jongeren toch aanmoedigen om zeker te stemmen. "De democratie is kostbaar erfgoed dat door iedereen gecultiveerd en beschermd moet worden, luidt het in een mededeling.

Daarom organiseert het Parlement op 25 mei in Vorst een voetbaltoernooi voor 16- en 18-jarigen uit heel België. Maar er zal niet enkel tegen een bal getrapt worden. Zo zullen er rondom het veld infostands worden opgetrokken waar jongeren meer te weten kunnen komen over de inzet van de Europese verkiezingen en met elkaar in discussie kunnen gaan. En wie weet zelfs met Rode Duivel Amadou Onana, die naar het evenement komt.

De middenvelder van de Belgische nationale ploeg en Everton wil zijn steentje bijdragen om jongeren bewust te maken dat "hun stem telt". "Voetbal is een collectieve sport waarin alle spelers van het team een rol te spelen hebben. Zowel op het terrein als in de democratie is er een collectieve verantwoordelijkheid waarbij iedereen een rol heeft te spelen om samen succes te halen. En daarin telt de mening van iedereen", stelt Onana.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Etterbeek , Brussel kiest: Europees Parlement , Amadou Onana , Europese Verkiezingen , Voetbaltoernooi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni