Belga

| Het Vlaams parlement

Brusselse Open VLD verliest nipt zitje in Vlaams parlement, Groen behoudt twee zetels

© Belga
10/06/2024

In Brussel blijft Groen bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement de grootste partij. De groenen behouden er hun twee zetels. Dat blijkt maandagochtend uit de volledige resultaten. Groen-covoorzitter Nadia Naji haalt er het meeste stemmen, met 6.122. Dominiek Lootens-Stael van Vlaams Belang sleept met dertien stemmen meer dan Chloë Van Hoegaerden (Open VLD) de laatste zetel in de wacht.

Met 22,71 procent van de stemmen slikt Groen weliswaar 5,32 procentpunt verlies, maar toch behoudt de partij twee zetels. Die gaan naar Naji en Bram Jaques, die naar het Vlaams Parlement mogen.

Team Fouad Ahidar verrast met een tweede plaats (17,97 procent) en mag Kasmi M'Hamed afvaardigen. N-VA slikt met 11,66 procent 7,30 procentpunt verlies en stuurt Karl Vanlouwe naar het Vlaams halfrond.

De resterende zetels gaan naar Hannelore Goeman van Vooruit.brussels (10,71 procent) en Dominiek Lootens-Stael van Vlaams Belang (10,68 procent). Chloë Van Hoegaerden grijpt met de 10,66 procent van de Open VLD net naast de laatste zetel. Daarvoor komt ze dertien stemmen tekort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel kiest: Vlaams Parlement , Team Fouad Ahidar , Karl Vanlouwe

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni