Brussels Urban BBQ: tapas van topchefs voor vijf euro
Tapas tegen vijf euro per stuk, bereid door chefs met naam en faam, moeten ook dit jaar zo'n drieduizend fijnproevers naar de Kunstberg lokken. Vijf topkoks uit vier klasserestaurants bereiden diverse gerechten op de tweede Brussels Urban BBQ.
Wie tekent dit jaar present om uw smaakpapillen een verwenbeurt te geven? Yves Mattagne van het Atelier Yves Mattagne in Bierges (en ook bekend van de Sea Grill Radisson SAS aan de Wolvengracht), Gaëtan Colin van het restaurant Jaloa en Michel Doukissis van l'Atelier de Michel D. De laatste twee zijn respectievelijk gevestigd aan het Sint-Katelijneplein en Oud Korenhuis. Het kookduo Didier De Roover en Kristof Begyn van het Vilvoordse restaurant KijkUit maken het rijtje van topchefs compleet.
"Het is de eerste keer dat we dit doen, maar de stijl van ons eten zul je zeker in deze tapa terugvinden. We willen de stempel van ons huis doordrukken. Daarom hebben we gekozen voor een speciale smaakcombinatie. Op het menu: gemarineerde zalm in papillot met shiitake, bosui, sojascheutjes en een fris slaatje van frisee, limoen en chili," vertelt Didier De Roover van KijkUit, een restaurant dat in september vier jaar bestaat.
Aan de Kunstberg moeten twee grote tafels van elk zestig meter lang voldoende plaats bieden aan jonge en oudere culinaire fans. Intussen staan chefs achter hun barbecue te koken.
"Vanaf twaalf uur kun je eten; vier uur later ben je hoogstwaarschijnlijk te laat. Want op is op," zegt organisator Olivier Frey. "Een tapa kost vijf euro, vier tapas samen krijg je voor 20 euro. Een tapa komt samen met een aperitief - pastis of sinaasappelsap -, ijs, chocolade en een Duvel of Bru-water. Voor wijn moet je bijbetalen, met een maximum van twaalf euro per fles."
"Regen en wind houden het evenement niet tegen. De barbecue komt er, sowieso. We zetten tenten op en er is de stedelijke bescherming," zegt een enthousiaste Frey nog. Hij heeft het over een open evenement, waar iedereen welkom is. "De ambiance zal heel relaxt zijn. Het gaat om de emotie van het moment. Lekker eten hoeft geen financieel exclusieve gelegenheid te zijn. We willen dat iedereen voor weinig geld de mentaliteit van die grote chefs kan proeven. Je zult die koks ook kunnen aanspreken, en vragen stellen. Daarnaast krijgt iedereen die vijf euro uitgeeft aan een tapa, de verschillende recepten mee naar huis. Zo kun je het thuis nog eens rustig uitproberen."
:: Brussels Urban BBQ op zondag 31 augustus van 12 tot 16 uur aan de Kunstberg.
Meer info op www.urbanbbq.be of 0495-26.96.08
Lees meer over: Brussel-Stad
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.