Menu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni
Een Brusselse patissier maakt de beste parlines ter wereld. De praline 'Balanced' van Ryan Stevenson is door een professionele, internationale jury uitgeroepen tot beste praline ter wereld.

De verkiezing van de beste praline was een onderdeel van de World Chocolate Masters, die plaatsvonden in Parijs van 14 tot 16 oktober. Dat meldt cacao- en chocoladefabrikant Barry Callebaut vrijdag.

Voor het onderdeel 'praline' moesten de deelnemers elk twee creaties voorstellen. De winnende praline van Stevenson bevat een karamel van calamondin vruchten, met een ganache van tonkabonen en fijne Callebaut Origine Arriba chocolade.

Ryan Stevenson is van oorsprong Australiër, maar kwam naar eigen zeggen naar België omdat dit nog steeds de bakermat is van de chocolade. Momenteel werkt hij als patissier bij 'Le Saint Aulaye' in Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene