Café: Brasserie de l'Imprimerie

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
05/03/2005
De 'brouwerij van de drukkerij'. Klinkt gek en enigszins verontrustend voor wie van die drukkerij geboortekaartjes nodig heeft. Voor je het weet, heet je tweeling Amber en Blanche. Geen paniek, we hebben hier te maken met echte vakmannen. Zowel wat het brouwen als wat het drukken betreft.

Drukker Guy-Philippe de Ribaucourt levert onder andere briefpapier aan de Hertog van Brabant, en startte in 2003 de brouwerij van zijn voorvader Henry Vandenheuvel weer op.

Vandenheuvel was de brouwer van 'superpils' van hoge gisting Ekla (4,8°), de amberkleurige Double Export (6,4°), en de Stout Vandenheuvel (5,8°). Brusselse bieren dus die tijdens Expo '58 zeer populair waren, maar in 1974 ophielden te bestaan.

De Ribaucourt gebruikte de oude recepten en liet zijn brouwmeester ook de Blanche de St Job creëren, een witbier met een toets appelsien, genoemd naar de Ukkelse wijk waar de zaak gelegen is.

Al deze bieren zijn van het vat te koop tegen 3 euro per glas. In de zeer ruime en mooie gelagzaal in de oude drukkerij tref je oude reclameborden aan van Ekla en staan de koperen brouwketels achter de meterslange toog.

Kom je echt om het bier te proeven, dan maak je het best niet te laat, want vanaf donderdagavond mag er hier ook gefeest worden en ligt de klemtoon op de longdrinks en de cocktails. Schrik niet van de portier, die ziet er gevaarlijker uit dan hij is.

:: Brasserie de l'Imprimerie, Sint-Jobsesteenweg 666, 1180 Ukkel - 02-372.93.25, info@limprimerie.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni