Café: Dandoy
Sinds oprichter Jean-Baptiste in 1829 met de zaak begon, zijn we aan de zesde generatie Dandoys toe: Christine Dandoy en haar man Bernard Helson kijken nu toe op het respecteren van de tradities. Samen met Sint-Aubertus, de patroonheilige van de bakkers, wiens standbeeld op de eerste verdieping staat. Op dezelfde verdieping is ook de tearoom van de winkel gevestigd van waaruit je de toeristenstroom van de Grote Markt naar Manneken Pis kunt gadeslaan. Die stroom stokt trouwens bij Dandoy, want je kunt er ook aan de gevel kopen, binnen koekjes inslaan of staande eten aan een van de tafeltjes. Speculaas, pain à la greque en amandelkoekjes zijn de specialiteiten van het huis, al is het koekjesassortiment sinds de jaren 1960 gevoelig uitgebreid. Ervan proeven kan uiteraard bij een kopje koffie of thee. Dandoy voerde bovendien ook de Brusselse wafel opnieuw in. Samen met de Luikse wafel is hij hier te verkrijgen met zowat alle denkbare extraatjes. Pannenkoeken en ijs vormen een alternatief. Dandoy heeft trouwens ook nog bijhuizen in de Karel Bulsstraat en Rollebeekstraat in Brussel, en op het Brugmannplein in Elsene en het Sint-Jobplein in Ukkel.
:: Dandoy - Boterstraat 31, 1000 Brussel, 02-511.03.26
Open: maandag > zaterdag 8.30 > 18.30, zondag 10.30 > 18.30
Lees meer over: Brussel-Stad
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.