Café: La vue de Bruxelles

Sommige cafés zijn duidelijk meer dan alleen een café. Zoals dit Ganshorense oord in de schaduw van de basiliek van Koekelberg, dat zijn naam heeft geërfd van een vooroorlogs cabaret dat hier te vinden was toen er alleen nog maar een molen stond, en je voor de rest vanaf deze plek inderdaad nog een riant zicht had op heel Brussel.

Het café zelf bestaat ook al minstens drie generaties, waarvan het koppel Daniel en Samantha de jongste vertegenwoordigt. Samantha is hier zowat opgegroeid. Op een oude foto van de familie uit de jaren stillekens poseert haar grootvader niet zonder zwans in het kostuum van de burgemeester van Brussel.

De talrijke opbeurende schilderijtjes met belle-époque- en gay twenties-taferelen die ernaast hangen, werden dan weer geschilderd door Daniels moeder. Blijkbaar gaat het maar om een fractie van haar oeuvre. Achterin bij de flipperkasten hangen ook behoorlijk wat foto's waarop Daniel figureert aan de zijde van politici als burgemeester Thielemans, en zelfs Johnny Halliday, voor wie hij een tijdje werkte.

Verder is Daniel voorzitter van van alles en nog wat, maar in de eerste plaats toch van de sympathieke plaatselijke motorclub. De "Gansbikers" zetten zich, zoals we van goede motards gewoon zijn, in voor allerhande goede doelen, en de leden blazen hier elke vrijdagavond en zaterdag verzamelen.

:: La vue de Bruxelles, Frans Hospitaallaan 8, Ganshoren, 0497-93.75.47
open: 7/7 van 9.00 uur > ?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Belarus tripping: cinema vrom the edges of Europe
  • Gabriel Rios & The Colorist Orchestra
  • Histoire de la violence: Édouard Louis vire au théâtre
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement