© Bart Dewaele

Chalet du Laerbeek

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
27/05/2008
Het prachtige zomerse weer van begin mei inspireerde ons om op zoek te gaan naar een leuk terrasje om te eten. Lang moesten we niet nadenken, want vrijwel meteen schoot ons het Chalet du Laerbeek te binnen. De rustiek ogende chaletvilla ligt verscholen in het groen achter het UZ van de Vrije Universiteit Brussel in Jette, in het Boudewijnpark aan de ingang van het Laarbeekbos. Een prachtig stukje natuur waar je zowel in de zomer als in de winter mooie wandelingen kunt maken of toertjes joggen.

Het enorme grasveld voor het chalet glooit lichtjes en is voorzien van een centrale fontein. Honden en kinderen dartelen er ongehinderd rond, zonder het risico door een auto te worden aangereden. Voor de kinderen is er bovendien ook nog een speeltuin in het park, maar ook het chalet zelf heeft er een voor de allerkleinsten. Het is er dus een waar kinderparadijs. De ouders kunnen rustig genieten van een plekje in de zon of de schaduw - het terras is zo groot dat er keuze genoeg is.

De uitzonderlijke locatie is echter meteen ook de grootste troef van het Chalet du Laerbeek. Zowel het interieur als de menukaart - een typisch boekje met lederen kaft en papiertjes in plastic mapjes - doen een beetje verouderd aan, en ook de gerechten zijn archetypisch, van de croque monsieur (6 euro voor twee) over de omelet (7 euro) tot diverse slaatjes (11 tot 17 euro).

Biefstukken zijn er in alle vormen en formaten, aan prijzen van 17 tot 38 euro. Voor de sauzen betaalt u 2 euro bij. Het lijkt wel alsof de chef er het volste vertrouwen in heeft dat de mensen sowieso blijven komen voor de locatie, en dat het culinaire aanbod van ondergeschikt belang is.

Het menu van de maand - dat bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht te kiezen uit een tiental suggesties voor een totaal van 30 euro - is weliswaar niet te duur, maar ook hier bekroop ons het gevoel dat de chef nogal gemakzuchtig was geweest. Als voorafje namen we asperges met mousselinesaus (14 euro), maar ontgoochelden wat door hun verschrompelde aanzicht - echt heel vers konden ze niet zijn geweest. Bovendien waren ze slordig geschild, wat ze nogal vezelig maakte, en hadden ze te lang gekookt. Het andere voorgerecht dat op tafel verscheen - een carpaccio van zalm met roze peper en limoen (14 euro) - was wel in orde, zij het een tikje overprijsd. Als hoofdgerecht kozen we voor de waaier van parelhoenfilet met gesmolten Passendalekaas (15 euro), wat best wel lekker bleek. Tot onze verbazing zagen we echter dat onze tafelgenote precies dezelfde gewokte groenten had gekregen bij haar brochette van lamsvlees (16 euro), terwijl die nochtans aangekondigd stond met een arlésienne van courgettes.

Onze favoriet was echter het nagerecht: een coupe met huisbereid speculaasijs (6 euro) - niet voor niets de specialiteit van het huis - samen met de pannenkoeken. Met het ijs kwam echter meteen ook de (nog niet gevraagde) rekening, met het verzoek om deze meteen al te vereffenen. Toen we onze creditkaart tevoorschijn haalden, werd ons bovendien gevraagd om voor de betaling mee naar binnen te komen. We weigerden echter onze ijscoupe in de volle zon achter te laten, en bemiddelden om nog even respijt te krijgen tot we ons nagerecht achter de kiezen hadden. Die extra koffie achteraf hebben we dus maar niet meer besteld. Conclusie: fantastische locatie, middelmatige keuken. U gaat er dus het best in de namiddag met het hele gezin een ijscoupe eten!

adres: Chalet du Laerbeek - Laarbeeklaan 145, 1090 Jette, 02-478.08.88, info@laerbeek.be
Open: 7/7, 10 > ?

02-478.08.88

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni