Pianofabriek, het gemeenschapscentrum van Sint-Gillis, wordt 40. Dat vieren ze met Fort_y_fest: vier dagen stevig feesten dus. Het is een verjaardag vol muziek, met daarbij een hoofdrol voor BRUZZ.

Vanavond trappen ze in Sint-Gillis namelijk hun verjaardagsvieringen af met BRUZZ-vibe. Een nieuwe zoektocht naar jong muzikaal talent. Drie bands werden geselecteerd voor de finale. Het gaat er tussen het funkorkest MAF, de poëtische rockgroep van den Bear en vioolsinger-songwriter BAUM. De winnaar mag zaterdag meteen opnieuw het podium opkruipen tijdens de nieuwjaarsreceptie. Daarnaast staat er ook een Stoemp-caféconcert en opnametijd in de studio van Pianofabriek op het spel.

Nooit genoeg muziek

1450 FM Omar Perry by nicolah martin

Ook de volgende dagen schalt er nog heel wat steengoede muziek uit Pianofabriek. Ze houden daarbij de blik op de wereld, zoals ze dat al 40 jaar proberen te doen. Op donderdag komt Omar Perry er zijn nieuwe album New Dawn voorstellen. Perry is de zoon van de iconische reggaeproducer Lee “Scratch” Perry, die platen opnam met de allergrootsten uit het reggaemilieu. Zijn zoon Omar maakt zelf al van kinds af aan muziek met z’n broer en zus en nam sinds 2007 al vijf platen op.


De volgende dag reizen we van Jamaica naar Spanje. Omdat twee verjaardagen beter zijn dan één, wordt ook de twintigste verjaardag van het Brussels-Galicische zangensemble Ialma gevierd met een concert.

De vier dagen feest worden afgesloten met een extra uitgebreide nieuwjaarsreceptie. Er wordt gedanst op een breakdancewedstrijd, geschilderd met lokale streetartkunstenaar Orlando Kintero en gegeten aan een uitgebreid Bruegelbanket. Maar uiteraard is er vooral weer veel muziek. Naast het concert van de winnaar van BRUZZ-vibe klimmen nog heel wat andere muzikanten en groepen uit alle windstreken op het podium. De volledige programmatie vind je op de website van Pianofabriek hieronder.

FORT_Y_FEST > 19/1, Pianofabriek

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , culture , Muziek , Cultuurnieuws , De Pianofabriek , verjaardag , BRUZZ Vibe

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni