Brussel verwelkomt nieuw feministisch festival FAME in september

Les Riches Claires.

Delphine Houba, de Brusselse schepen voor Cultuur (PS), heeft samen met het theater Riches-Claires donderdag de plannen onthuld voor het zogenaamde Festival where Arts Meet Empowerment (FAME). Het gloednieuwe feministische festival zal plaatsvinden van 19 tot 24 september. Creaties van vrouwen en genderminderheden krijgen hierin een centrale plaats.

"Brussel beschikte nog niet over een grootschalig multidisciplinair festival dat de creaties van vrouwen op de culturele agenda plaatst", aldus Houba. "Zoiets is onmisbaar in de hoofdstad van Europa. Ik wil er een prioriteit van maken om de culturele sector in te schakelen in de voorste gelederen van de feministische strijd."

Camille Khoury, verantwoordelijke voor FAME, benadrukt dat het festival voor iedereen openstaat en ook voor iedereen "openingen" biedt: "Open, zodat vrouwen en genderminderheden niet gedwongen worden om enkel over hun ervaringen te praten. Om ons open te stellen en onze plaats op te eisen in een wereld die vaak moeite heeft om ons die te geven."

Verschillende voorstellingen van opkomend talent uit Belgiƫ, maar ook uit het buitenland zullen te zien zijn op meerdere culturele plekken in de hoofdstad.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?