Een zomer lang lezen in de hangmatten van Muntpunt

Muntpunt tovert de Koninginnestraat, de steeg naast de bibliotheek, om tot een zomerse leesstraat. Dat doen ze al voor het tweede jaar op rij. Zoek je nog wat inspiratie? De medewerkers tipten ook hun favoriete zomerliteratuur.

Wie aan het Muntplein passeert, heeft de kleurrijke plek ongetwijfeld al gespot. De fluoroze hangmatten en strandstoelen geven de leesstraat een zomerse flair. Er liggen heel wat kranten, strips en magazines buiten. Boeken kan je uiteraard in de bibliotheek zelf halen. Uitgelezen? Dan kan je ook een gezelsschapsspel spelen of meedoen aan de knutselsessies.

Op 11 juli, de Vlaamse feestdag, wordt er ook duchtig gedanst in de leesstraat. Muntpunt zet al jaren z'n schouders mee onder die viering. Kindermuziekheld Kapitein Winokio en de sterren uit Ketnetreeks #Likeme komen er langs voor een optreden.

Zomerliteratuur

Nog voor de tweede keer tipt de bibliotheek aan het begin van de zomer een lijst met negentien must reads. Vorig jaar werden die getipt door de medewerkers van de 19 gemeentelijke bibs, nu helpen een rits concullegae hen uit de brand. Medewerkers van boekenwinkels Passa Porta, Pépite Blues of Lagrange Points bijvoorbeeld.

De lijst wil de geest van meertalig Brussel uitdrukken. Er staat wel wat Nederlandstalige literatuur in de lijst. Zomerhuis met Zwembad van Herman Koch, of Tegenwoordig heet iedereen Sorry, het nieuwste werk van jeugdauteur Bart Moeyaert. Maar die Vlaamse en Nederlandse letteren staan naast internationale bestsellers van Sally Rooney of Olga Tokarczuk. De volledige lijst vind je hier terug.

LEESSTRAAT > 31/8, Koninginnestraat

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?