Frederik Willem Daem: schrijftalent wordt (even) cafébaas

© Catherine Lemble
| Frederik Willem Daem stelt zijn nieuwe boek 'Tekens van leven' voor.

De Brusselse schrijver Frederik Willem Daem opent in maart café De Kauw. Ga er zeker een pint drinken (of een icetea) en luister mee naar zijn Tekens van leven.

Drie jaar na zijn veelgeprezen en met een Debuutprijs bedachte verhalenbundel Zelfs de vogels vallen geeft Frederik Willem Daem opnieuw een teken van leven. De Brusselse schrijver komt namelijk boven water om zijn debuutroman Tekens van leven te presenteren. En dat gebeurt niet op de geijkte manier met een avondje voorlezen. Samen met Passa Porta maakt Frederik Willem Daem er een evenement van dat vier dagen duurt.

Tekens van leven kwam dan ook tot stand na liefst drie jaar research en participerend onderzoek van de schrijver. Al die tijd schuimde hij de ene na de andere kroeg af om er te schrijven tot het laatste rondje gegeven en opgedronken was. Dat alles leverde meer dan voldoende inspiratie voor een verhaal dat zich afspeelt in het fictieve café De Kauw, waar het verdampte en weer gecondenseerde zweet van menige dansavond zich vermengt met de verpieterde restjes Long Island icetea, en de vloer ’s ochtends nog plakt van het een paar uur eerder gemorste bier.

Ter gelegenheid van de boekvoorstelling wordt café De Kauw uit het boek gedurende vier dagen een echt café in de stad. In het buurthuis Tropicana in de Lakensestraat kan je minstens tot middernacht terecht voor Long Island iceteas en pintjes. Dinsdagavond om 19 uur wordt het café ingehuldigd. Ook op woensdag en donderdag staan er aardigheidjes op het programma zoals een karaokesessie of een biljarttoernooi. De hele tijd door kan je ter plekke het boek kopen en lezen.

Vrijdag heeft de eigenlijke boekvoorstelling plaats met een aantal performances die passen in de sfeer van het café littéraire, waaronder uiteraard ook het aantreden van de auteur zelf. Daarna is er weer tijd voor drank en dans, met muziek van onder meer Victor De Roo, Captain Starlight en een verrassingsact.

Frederik Willem Daem, Tekens van leven
24 > 27/3, café De Kauw (Lakensestraat 148)
www.passaporta.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?