Lange wachtrij aan Passa Porta voor signeersessie Nick Cave

CD
© BRUZZ
03/06/2023

Aan boekhandel Passa Porta in de Dansaertstraat stond zaterdagavond een lange wachtrij. Allemaal fans van Nick Cave, die te gast was voor een signeersessie van zijn autobiografisch boek.

In totaal waren er 150 plaatsen voor de signeersessie van Nick Cave en journalist Seán O’Hagan in Passa Porta voor hun boek Faith, Hope, and Carnage. Binnen de 11 seconden waren alle tickets de deur uit. In totaal probeerden 6.254 mensen via het ticketplatform een plaatsje te bemachtigen, met veel teleurgestelde reacties op Facebook als gevolg.

Morgen gaat de zanger in Bozar in gesprek over zijn boek, dat universele onderwerpen behandelt als geloof, kunst, muziek en liefde.

Cave is de laatste jaren meer bereikbaar geworden. Getuige de signeersessie in Brussel. Maar hij beantwoordt ook op het onlineplatform The Red Hand Files vragen van fans, die erg persoonlijk en emotioneel kunnen zijn. Enkele jaren geleden antwoordde hij ook live op vragen tijdens de 'Conversations with Nick Cave'-tour. “En dat terwijl hij lange tijd een afkeer had van zijn publiek,” zegt Kurt Overbergh, artistiek directeur van de Ancienne Belgique, die de rockgod in het verleden ook al interviewde. “Na de dood van zijn zoon Arthur, in 2015, is dat omgedraaid. Hij begon zich kwetsbaar op te stellen, rouwde en plein public. Zijn band met fans is dan heel innig en intens geworden.” Ook in Bozar kan het publiek na het gesprek met O'Hagan enkele vragen stellen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni