| Nieuwe muurschildering in Jette ter ere van overleden Marc Daniëls (62).

Muurschildering aan Jets OCMW wordt opgedragen aan Marc Daniëls

ADD
© BRUZZ
12/06/2021

Vrijdag is een muurschildering aan het Jetse OCMW ingehuldigd door voorzitter Joris Poschet (CD&V). De muurschildering is opgedragen aan OCMW-raadslid Marc Daniëls, die op 10 mei na een corona-infectie overleed.

Op 10 mei overleed striptekenaar, creatief politicus en Jettenaar in hart en nieren Marc Daniëls op 62-jarige leeftijd. Het nieuws raasde door de gemeente als een schokgolf. Om 'De Marck' te eren, is vrijdag een muurschildering aan hem opgedragen door de OCMW-voorzitter van Jette, Joris Pochet (CD&V).

Het artistieke project bestaat uit een muurschildering van de gemeente zelf, met een duidelijke focus op haar sociale polen en haar voornaamste woonkernen. In 2018, na de inhuldiging van de nieuwe lokalen van de OCMW in de Sint-Pieterkerkstraat, werd er beroep gedaan op het talent van kunstenaar Hardy Hilton, die in het verleden al met het OCMW van Sint-Gillis heeft samengewerkt. Uiteindelijk is hij ook degene die deze muurschildering heeft gerealiseerd.

De inhuldiging van afgelopen vrijdag werd verschillende keren uitgesteld door de coronacrisis. "Het is daardoor een beetje uitgegroeid tot een daad van hoop en vertrouwen in de toekomst, maar ook een oprecht eerbetoon aan Marc Daniels, die zich ten volle inzette in zijn functie als raadslid bij het OCMW van Jette en die in onze herinnering zal blijven", benadrukt voorzitter Joris Poschet in La Dernière Heure.

De muurschildering zal vanaf maandag te zien zijn aan de receptie van het OCMW in Jette.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni