ACT zoekt artiesten die in Brusselse etalages willen exposeren

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ radio

In de komende lente wil het collectief ACT, kort voor L’Art des Confinés Temporaires, artiesten die zich geïnspireerd voelden door de lockdown de kans geven om hun werk in verschillende Brusselse winkeletalages te tonen. De deelnemende handelsruimtes zijn allemaal plaatsen die zelf moesten sluiten tijdens de lockdown. "Hoe kijken we een jaar later naar die hele periode?"

Eén van de juryleden is kunstexpert Bradly Dunn Klerks, die mee zal selecteren welke artiesten hun werk mogen tonen. "Tegen januari hopen we een mooie selectie te krijgen", zegt hij aan BRUZZ.

De kunst die uiteindelijk in de winkelruimtes terecht zal komen, mag heel breed gaan. "We focussen op muziek, performance, video... zolang er maar een trigger is geweest om het werk te crëren tijdens de lockdown", legt Bradly uit. Het werk moet dus nieuw zijn, nog niet getoond, en zeker geïnspireerd door de coronacrisis. "Hoe kijken we een jaar later naar die periode?", is volgens Bradly de insteek.

Wie zich wil inschrijven, kan dat tot midden december doen via de website act-exhibition.com. Behalve Bradly zit ook de Brusselse zanger Arno in de jury, net als performancekunstenaar Amélie Marneffe en graveerder Denis Meyers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?